De Tekenwijzer community

De plaats voor inspiratie, kunst & creativiteit
Creëer een leven vol verbeeldingskracht!

Tekenwijzer community 2

In de Community vind je maar liefst 3 online programma’s:

 • Het Kleurenexperiment
 • Artclass Verbeeldingskracht
 • De chakrareis “Verbind jezelf met hart en ziel”

Ken je dat gevoel? Je wilt graag tekenen of schilderen maar je denkt: “Ik kan niet tekenen” Ergens onderweg in je leven is dat een overtuiging van jou geworden. Je bent het gewoon gaan geloven, net zoals je misschien gelooft dat goed niet goed genoeg is. Je gaat voor een 9 in plaats van een zesje, je bent te streng voor jezelf, let maar eens op hoe vaak op een dag heb je commentaar op jezelf.

 

Weet je nog hoe je als kind kon genieten van stoep krijten of hoe blij je werd van een uurtje tekenen zonder doel?  Kan je nog herinneren hoe blij je werd op je verjaardag als je zo’n mooie verfdoos kreeg of nieuwe kleurpotloden? Het verlangen om direct een tekening te maken was onbedwingbaar.

Dat is lang geleden en misschien wel afgestraft door een strenge tekenleraar of commentaar van anderen om je heen. En niet te vergeten die kritische stem in jezelf die zo graag commentaar levert?

 

Nu je volop in het leven staat en meegenomen wordt in de drukte van alle dag, borrelt dat verlangen weer in je op, de behoefte om je creatief te uitten. Diep van binnen zit een onbestemd gevoel dat er toch meer moet zijn dat je voldoening geeft in je leven, iets wat je blij maakt en waar je makkelijk toegang tot hebt. Alleen weet je niet waar je dat zoeken moet, je weet inmiddels allang dat je dat niet buiten jezelf moet zoeken, maar waar dan wel?

 

Wat fijn dat je juist NU op deze site terecht gekomen bent. Ik hoop dat je gewoon nieuwsgierig bent en hier rondkijkt. Maar regelmatig komt het verlangen om weer te gaan tekenen voort door een trigger in je leven.

 

Ben je terug gefloten omdat je lichaam signalen geeft dat je rustiger aan moet doen? Ben je letterlijk en figuurlijk opgebrand door een burn-out? Wordt je lichaam geteisterd door een auto-immuun ziekte, NAH of heb je te maken met kanker, jijzelf of iemand die je lief is.

 

Ben jij terug geworpen op jezelf door één van de bovenstaande situaties dan kom je jezelf zo tegen, hoe ga je om met wat er gebeurt in je leven? Hoe breng je de tijd  in je leven zinvol door.

 

Als mantelzorger ben je niet zelf ziek, maar de aandoening van de ander bepaalt wel je leven, die rol eist z’n tol op de lange termijn. Ik hoor het zo vaak; “Ik ga later weleens tekenen, nu MOET ik echt voor … zorgen.” Juist dan is het zo  belangrijk om jezelf aandacht te geven, je kunt pas goed voor de ander (blijven) zorgen als je zelf goed in je vel zit. Neem de tijd voor jezelf!

Leef jij in verbinding met je hoofd, hart en handen?

Draait je hoofd op volle toeren met 1000 en 1 gedachten? Hoe is het met je hart, kan jij je gevoelens goed ervaren en vertrouwen op je intuïtie? Of hebben jouw gedachten altijd het hoogste woord? Wist je dat je handen, je hoofd en hart in verbinding kunnen brengen? Door te tekenen en schilderen breng je balans in denken en voelen, creatief bezig zijn brengt je in het moment. Je vergeet even alles om je heen en je wordt gelukkig door mooie dingen te maken.

 

Het is zo fijn als je reserves hebt, iets om op terug te vallen, als het leven hard en  moeilijk is, we krijgen helaas allemaal te maken met verlies en afscheid in ons leven. Als je partner of kind overlijdt, een scheiding, soms zelfs van je kinderen terwijl dat absoluut niet jouw beslissing was. Mensen die uit je leven verdwijnen, een mooie liefde of een jarenlange vriendschap, wat een verdriet en verwarring brengt dat met zich mee. Soms is er een ontslag of reorganisatie op je werk, die je hele wereld op z’n kop zet, denk je bij jezelf; “Ik moet me niet aanstellen, er zijn veel ergere dingen.” Dat is ook zo, maar dit is wel waar jij mee te maken hebt in je leven. Je hoofd kan je wel zeggen, dat je gewoon flink moet zijn en door moet gaan, maar je hart; je emoties en gevoelens willen gezien en gehoord worden.

 

Met tekenen en schilderen krijgen je gedachten en emoties de ruimte

De Community helpt je om los te laten en het leven vanuit een ander perspectief te bekijken

Tekenwijzer community 3

Heb jij Geen KUNST aan gevolgd en zin in nog veel meer boeiende lessen? Lees dan snel verder

Tekenen en schilderen helpt je om gelukkiger te leven

 

Hoe dan?  Hoe kan ik gelukkig worden van iets dat ik niet kan. Dat geeft alleen maar frustratie! Ja dat klopt, omdat je tekent met een bepaalde verwachting; het MOET  mooi worden, ergens op lijken. Het liefst dat je denkt; Wauw, heb ik dat gemaakt?

Ik vind dat tekenen en schilderen veel te vaak als hogere wiskunde wordt gezien. Tekenen kan juist een enorme goede uitlaatklep zijn. Durven te tekenen of verven op een leeg vel papier, zomaar beginnen als dat kind wat blij is met de nieuwe verf, hoe zalig zou dat zijn! Stel je voor, geen “Ja maar… of Wat als.” Nee, gewoon doen en beleven wat er gebeurt met je energie, je gedachten en gevoelens, ervaren wat de kleuren met je stemming doen. Lekker de ruimte durven innemen op dat maagdelijk witte blad dat voor jou ligt.

 

Ik weet dat iedereen kan tekenen en schilderen, dat het een geweldig middel is om te relaxen en je een geluksgevoel te bezorgen. Het is aantoonbaar bewezen dat creatieve werkvormen je hersenhelften beter laten samenwerken, je rechter hersenhelft wordt geprikkeld en gaat beter samen werken met de linker. Onze linkerhersenhelft is continue in actie; organiseren en plannen, het ruimtelijk inzicht en feitenkennis wordt allemaal aangestuurd door de linkerkant. Vandaar dat je zo goed kunt piekeren, hoe vaak komen bij jou dezelfde negatieve gedachte voorbij? We zijn helemaal toegerust om alles te regelen en te zorgen dat het allemaal goed gaat.

 

Als je leven niet zo loopt als je gehoopt had, dan krijg je rare hersenkronkels; “Hoe moet het nu verder?” “Wat als ik nooit meer de oude wordt?” Dan is het zo fijn om de rechterhelft haar gang te laten gaan; spelen, creëren, het laten gebeuren, je fantasie en verbeeldingskracht prikkelen. Daar is die helft heel goed in en zo komen er verrassende veranderingen. Je focust meer, op de dingen die er echt toe doen, krijgt makkelijk goede ideeën en je komt in een happy flow omdat je simpelweg even alles om je heen vergeet. Dat is nog niet alles, door de speciale tekenopdrachten en creatieve werkvormen van Tekenwijzer laat je ballast los. Bagage die je niet nodig hebt maar wel met je mee sleept, zoals al die gedachte en oude patronen en overtuigingen.

 

Tekenen en schilderen is het middel tegen stress!

Meer Happy stories

Het is als ondernemer zo heerlijk om in alle vrijheid te kunnen en mogen doen wat ik doet maar het is soms ook alleen. Dan is het fijn dat de Tekenwijzer Community er is, een plek is waar ik zelf ook even kan bijtanken en opladen. In mijn eigen tijd wanneer het mij uitkomt. Ik vind het bijzonder inspirerend en het werkt heel aanstekelijk!

Marjan Staritsky/ Kiyojo yogastudio

Thuis online videolessen volgen in je eigen tempo en op het moment dat het jou uitkomt? Dat kan met de Tekenwijzer Community!

Wat houden de drie programma’s nu precies in?

 

Het Kleuren Experiment

 • Er zijn 10 modules, iedere maand komt er een les in je account
 • De modules starten met een intro video met Gerda waarin zij helder uitlegt wat je gaat doen
 • Iedere module besteed aandacht aan 1 specifieke kleur
 • Je gaat beleven wat de verschillende  kleuren voor jou be-tekenen
 • Je ontdekt hoe je de kracht van de kleuren in je dagelijks leven toe kunt passen
 • Je gaat werken met veel verschillende materialen, o.a. met olie- en pastelkrijt, acrylverf, ecoline en kleurpotloden
 • Er is altijd een warming-up tekenopdracht, zodat je geen last hebt van die oude overtuiging dat je niet kunt tekenen
 • Er zijn meditaties voor nog meer ontspanning en verbeeldingskracht
 • Er is altijd een uitgebreide kunstopdracht zodat je iedere maand een kunstzinnig ontwerp maakt
 • Continue is er aandacht voor je hoofd, hart en handen hoe je die goed verbindt zodat je krachtiger kunt leven
 • Je gaat weer ontdekken hoe fijn het is om als een kind te tekenen/ schilderen, samen met alle technische instructies ga je zo op een speels manier je creativiteit laten stromen.
 • Je maakt 10 Kunstwerken, ieder met een andere kleur, je merkt tijdens het programma dat je vrijer durft te werken

Ben jij een snellerik? Dan kun je iedere les ook nog in alle andere kleurstellingen uitvoeren. Zo heb je met dit online programma oneindig veel mogelijkheden om nog meer Kunstwerken te maken.

Ja, ik meld me aan

Artclass Verbeeldingskracht

 

 • Iedere maand werk je met een speciaal thema
 • Tijd, Verbinding, Wijsheid, Verlangen,  Stilte,  Liefde en Leef zijn o.a. thema’s die je gaat uitwerken
 • Je leert zo dat je zelf allerlei ontwerpen kunt maken met ieder onderwerp dat maar in je opkomt
 • Je verbindt je fantasie met jouw unieke beeldtaal
 • Je leert energie tekeningen te maken, deze tekeningen geven je het “Aha-gevoel, daarom reageer ik zo.”
 • Op papier wordt zichtbaar wat van binnen bij jou speelt.
 • Er zijn vanzelfsprekend meditaties, deze helpen je om goed verbinding te maken tussen je lichaam en geest.
 • Er is heel veel aandacht voor de betekenis van je tekening
 • Door de vragen die gesteld worden is er veel ruimte voor zelfreflectie.
 • Je lichaamsbewustzijn wordt gestimuleerd, zodat je aanwezig bent in je lichaam
 • Minder in je hoofd, meer in je hart en je handen voeren uit waar je behoefte aan hebt
 • Niet alleen in de beelden die je maakt, ook in je dagelijks leven ga je dat steeds meer toepassen
 • Door de kennis die je inmiddels eigen hebt gemaakt na deze 2 programma’s ben je in staat om zelf alle ontwerpen te maken die je maar wilt
 • Deze lesmodules worden ook maandelijks vrijgegeven gedurende 1 jaar

 

Wat dacht je van een maand lang aandacht besteden aan het thema LEEF? Jij als Levenskunstenaar kunt je creativiteit helemaal kwijt in deze onderwerpen. Er staan nog veel meer inspirerende thema’s in de Artclass Verbeeldingskracht voor je klaar.

 

De kennis die je al opgebouwd hebt bij Geen KUNST aan! en het Kleurenexperiment wordt benut, je ontwikkeld steeds meer je eigen stijl.

Happy story

Door de Tekenwijzer Community heb ik Gerda leren kennen als een fijne coach (op afstand) die mij door haar lessen weer leerde om te genieten van kleur, verf, ecoline, potloden etc. en het op papier zetten van kleur, vormen, beelden en gevoel. Wat was het fijn om daar mee bezig te zijn. Ongedwongen, zonder moeten en vanuit mijn onderbewuste dichter bij mijzelf komen. Meditaties die de juiste ontspanning geven om open in het beeldend proces te stappen.....Emoties die voorbij komen te kunnen tackelen met intuïtief tekenen....zo helpend!!!! Echt heel fijn.

Christel Koop

De Chakrareis "Verbind jezelf met hart en ziel"

De Chakrareis “Verbind jezelf met hart en ziel”

 • Tijd om naar binnen te keren
 • Na alle kleuren en thema’s ben je kunstzinnig enorm gegroeid
 • NU is het tijd voor een bijzondere spirituele reis, waar jij je pure zelf ontmoet 
 • Iedere maand maak je verbinding met één chakra
 • Door de warming up tekeningen en oefeningen voel je de energie stromen door je lichaam en wordt het zichtbaar op papier
 • Je ontwerpt 7 prachtige chakratekeningen!
 • Er zijn meditaties die speciaal zijn afgestemd op de chakra’s
 • Je leert hoe je energie kunt verbinden tussen je lichaam, geest en de bronnen waar jij waarde aan hecht
 • Je ontdekt de kracht van je chakra’s, hoe je dat goed kunt voelen en  benutten
 • Welk chakra is te actief, welke mag krachtiger; het wordt een speelse manier van leven
 • Je ontwerpt 2 kunstwerken die de Chakrareis uitbeelden
 • Aan het eind van de reis heb je een serie tekeningen en Kunstwerken met veel symboliek en energie
 • Je hart en ziel zijn in verbinding en je hebt ontdekt hoe prachtig je bent als mens!
 • Deze reis levert je heel veel geluk, zelfkennis en wijsheid op
 • De tien modules komen maandelijks beschikbaar in je account

 

Deze reis is veel meer dan tekenen, door de tekentaal word je een Levenskunstenaar!
Ga je mee op reis?

Hoe meld ik me aan en wat zijn de voorwaarden?

 • Heel gemakkelijk, klik op de link hieronder en je kunt starten
 • NU €18,95 per maand
 • De lessen worden maandelijks vrijgegeven
 • Je lidmaatschap is maandelijks opzegbaar
 • Als je stopt houd je toegang tot de lessen die in je account staan
 • Na aanmelden, ontvang je de bevestigingsmail en staat de eerste les in je account voor je klaar.
Tekenwijzer community 4

Ja, ik meld me aan

Happy story

Wat een geweldige manier, om te ontdekken wat tekenen en schilderen voor je kan betekenen. Nooit geweten dat ik dit in mij had!

Bert Maan

Tekenwijzer community 5

Nog meer EXTRA voor JOU!

 • Extra meditaties en workshops staan voor je klaar in je account
 • Live online Masterclass met Gerda, waar zij tekeningen leest, ook de jouwe
 • De driedelige videoserie Eerste Hulp Bij Scheiden,  staat klaar in je account, heel geschikt  bij afscheid en verlies.
 • Toegang tot de exclusieve FB groep “Jouw tekening wijst je de weg.”
 • Tekenwijzer on Tour, maandelijks museum bezoek, super inspirerend elkaar in het echt te ontmoeten
Tekenwijzer community 4

Kies jij voor jezelf en wordt je happy in je vrije tijd?

Hoe fijn zal het zijn dat je hoofd niet vol zit met allerlei gedachten, zorgen en dingen die nog MOETEN?  Wist je dat creativiteit hét medicijn tegen stress is?
Hoe anders zal het zijn om ipv weer een avondje Netflixen, uitgeteld je bed in te rollen, nu te gaan genieten van jouw creatiekracht?

 

Met deze schatkist vol kleur en techniek, kan jij aan de slag. Er zijn inmiddels honderden mensen die jou voor zijn gegaan en een groot aantal deelnemers geeft aan door de kracht van de Community beter in haar vel te zitten.
Je hoofd wordt rustiger, je kan beter focussen op de positieve kant van het leven, pijnklachten verminderen of zijn beter te hanteren.

 

Jezelf steeds beter leren kennen en voelen wat je nodig hebt, dat ontdek je door de inspirerende online programma’s van de Tekenwijzer Community!

 

Ga mee op avontuur en bezorg jezelf veel gelukkige uren!

 

De programma’s kennen een opbouw van techniek en bewustwording. Bewust worden van je talenten, het genieten van tekenen en kleuren. Je gaat steeds meer van jezelf houden en kunt het leven omarmen omdat er een inspirerende bron in je leven is die je happy maakt.

Wordt een Levenskunstenaar en start vandaag nog

IMG_6218-e1541667224763

Alles nog even op een rijtje

 • Je eigen persoonlijke online leeromgeving
 • Online programma het Kleurenexperiment
 • Online programma Art class Verbeeldingskracht
 • Online programma de chakrareis "Verbind jezelf met hart en ziel"100+ uren videomateriaal met duidelijke uitleg
 • Maandelijks nieuwe lessen
 • 100+ uren videomateriaal met duidelijke uitleg
 • Je leert je tekening te lezen
 • BONUS LIVE Masterclasses met Gerda
 • BONUS toegang tot de exclusieve FB groep
 • BONUS Tekenwijzer on Tour; inspirerende musea bezoekjes
 • BONUS online workshops en meditaties
 • Meditaties voor ontspanning en inspiratie
 • Maandelijks opzegbaar
 • 100+ uren videomateriaal met duidelijke uitleg